Julafton =)

Doppardan är här. Det känns inte alls så. Eller kanske lite, jag vet inte. Hursomhelst kanske stämningen kommer bara vi hinner äta tomtegröt, åka till julkyrkan klockan ett och tända lite ljus på gravgården. Jag har inte börjat längta efter några julklappar än. Förut var det det enda man tänkte på hela december. Kanske jag börjar bli vuxen??

Här kommer julen sju dödssynder:

1. Skippa julträdet
Vissa har gran, andra tall. Några har en av plast. Några sätter bollar i. Andra sätter bara ljusslingor. Några har den inomhus, andra utomhus. Sålänge man har någon överhuvudtaget är det bra.

2. Missa Kalles jul
Hur många år man än har sett det blir det aldrig tråkigt. Och även om man nu skulle tycka att det var lite gäspvarning i programmet ska man se det ändå. Så lyder reglerna. En viktig regel är också att man inte får spela in det och se det nån annan gång!

3. Öppna luckor i kalendern i förväg
Det får man aldrig, hur chokladsugen man än är.

4. Öppna julklappar i förväg.
Har man fått en julklapp tidigare än på julafton ska man defintivt spara den till julafton.

5. Skippa julmat
Man behöver inte äta av allt om man inte vill men skinka, köttbullar, morotslåda och annat smått och gott ska finnas på julbordet.

6. Inte köpa/göra några presenter
Tomten är en gammal man som inte alltid hinner med alla julklappar han ska ha gjorda och inpaketerade till julafton. Därför är det vårt ansvar att hjälpa honom att fixa saker han kan ge till våra nära och kära

7. Inte tro på tomten
Klart att han finns. Han kommer till alla barn och vuxna som har varit snälla det året. Ifall du råkar känna igen pappas stövlar eller grannens rock under tomtekostymen är det troligen bara dina föräldrar som inte vill att du ska bli alltför ledsen, trots att du har varit så stygg att den riktiga tomten inte vill besöka dej det året.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0