Good Morning Kids - Ellegarden

Jag har fått den låten på hjärnan totalt. Jag älskar den så! Kan lyssna den om och om igen, så himla vacker melodi. Faan att Ellegarden skulle sluta spela ihop. Jag som gärna hade velat se dem live.

Lyics till Good Morning Kids:

Good morning kids
How do you feel to have been slid out to this world
I wish it was not so bad
But I think no way you feel that way

You'd come to know as you grow up
This world is full of shit

So I wish you don't grow up
And I wish you don't get hurt
And I wish you don't notice that the world is shit
And I wish you don't be sad
But I'm not so afraid 'cause you won't be like me

Good morning kids
How does it feel to have been kicked out to this world
I wish you liked the morning sun
That is one of the most beautiful things

You'd come to know as you grow up
This world is full of shit

So I wish you don't grow up
And I wish you don't get hurt
And I wish you don't notice that the world is shit
And I wish you don't be sad
But I'm not so afraid 'cause you won't be like me


Spöken

Jag tror på spöken.
Berätta inte för alla nu då.
Det är inet speciellt kul. Inte när man är helt ensam hemma och det är en mörk januarikväll och bara en liten svag lampa lyser och får skuggorna att kännas extra skuggiga. Då är det inte kul att tro, och vara rädd, för spöken.
Nu är inte kul att tro på spöken.

Nån annan som tror på spöken? (jag är faktiskt helt seriös)  


sjyyyk -.-"

Har inte varit här nu på ett par (två) dagar. Jag har haft feber. Var hemma igår (missade skidningen på gympa!!!^^) och idag. Har stegring nu och borde inte alls sitta här, men så blev det. Nu är mamma och pappa borta i alla fall så jag slipper en massa människor som tjatar om hur jag borde göra. Det är ändå väldigt skönt att slippa skolan då och då. Den ger upphov till en hel del problem, även om jag vet att jag framkallar dem sjäv.

Att läsa mina senaste inlägg är lite förvånande. Jag är ju inte sån. Jag är inte en sån som sitter och tycker synd om mej själv, en som inte tror att det inte finns nån väg ut. Jag är ganska duktig på att hjälpa andra med deras problem (eller, hur mycket mina råd hjälper vet jag inte men jag försöker i alla fall) men jag är otroligt dålig på att följa dem själv. I alla fall mår jag bättre nu. Jag hoppas ännu att det bara är pubertetsrelaterade humörsvängningar eller nåt. Alla har ju dåliga dagar och ibland blir det för mycket. Tack till alla som har kommenterat mina senaste inlägg, det gav mej lite kraft att helt enkelt inte bry mej om en massa skit. Tack.

Ha en underbar helg och ta hand om er själva! =)

....

Det låg ett papper framme på skivbordet här där jag sitter just nu. Ett papper där jag trodde att min lillebror hade klottrat ner nån inte ens halvfärdig bild. Medan jag väntade på att datorn skulle startas klottrade jag också lite på den. Bara lite slarv med blyerts. När han kom hem fick jag veta att det var en läxa. Han blev skitarg och nu känner jag mej som den mest värdelösa personen som finns. Varför kan jag inte göra en enda jävla sak rätt!?? 

Hatar allt.

-

I dag försov jag mej. Jag skulle på fysioterapi klockan åtta. Jag vaknade halv åtta. Pappa var otroligt stressad på mej. Jag kände mej totalt värdelös.
Min fysioterapeut har sagt typ tusen (eller snarare två) gånger att jag är spänd i nacken och axlarna.
Klart att jag är spänd. Jag känner mej inte säker någonstans. Jag skulle vilja ha ett "hem", ett ställe där jag kan känna mej lycklig, bekväm och inte behöva oroa mej för nånting alls. Bara kunna leva som jag vill.
Var hittar man en sån plats?

Kanjani8 - wahaha

Ibland känns det som om alla hatar mej. Även om jag vet att det inte är så. Jag är tragisk.
Det är i alla fall bättre nu än då jag kom hem efter skolan.


Jag tror jag ska kolla på Kanjani8's video Wahaha nu. Den får mej alltid på bra humör! Andra grejer som får mej på bra humör är egna spadagar (eller iaf att gå i duschen och kanske köra en hårinpackning, och skämma bort mej själv) och ifall det är varmt ute, att gå ut coh gå/jogga.

Vad gör ni för att bli på bra humör??


Här bjussar jag på videon:






söndag

Blev tvingad till kyrkan idag. Hade ingen att åka dit med så jag blev på väldigt dåligt humör när jag tänkte på att jag kanske var tvungen att sitta med mamma (inget illa mot henne, men ska man ha tråkigt kan man göra det med nån man kan ha kul med, typ). Men det ordnade sej. Flera kompisar var också där. När det var dags för nattvard var det massor av ungdomar som gick dit. Jag också. Egentligen borde vi ju inte ha fått nåt bröd eller vin eftersom man för det först efter konfirmationen men vi fick det i alla fall! x)

När jag kom hem var jag ute och gick. Det var kallt och lite småjobbigt. Jag har träningsvärk xD Jag är väldigt otränad -.-
Jag är tvungen att äta extra mycket onyttigheter och sötsaker dom närmaste dagarna för att komplettera dagens jobbiga träning.

SKola imorgon också >.< Jag vill ha sommarlov.

Vad har ni gjort en dag som denna?

halsband xD



Sånt här kan man göra, med endast garn, viknål och stoppnål, om man är lite uttråkad.
Är den inte liiite söt i alla fall?? (a)

Har gjort två till idag x) Jag tycker i alla fall dom kan va lite gulliga xD

Passa in?

Ibland känner jag mej som femte hjulet överallt. Som om jag inte passar in nånstans. Jag har många kompisar (ni betyder massor för mej, allihop! <3) men dom har ju också egna kompisar. Ibland om jag går fram för att prata med nån får jag känslan av att dom inte alls vill ha mej där. Och ibland är det som om ingen fattar riktigt hur det är fast jag försöker ge vinkar (jag är nog väldigt dålig på det också). Jag skulle vilja känna mej helt bekväm med någon, att jag kan säga precis vad jag tycker utan att det sedan vänds emot mej. Jag skulle bara vilja passa in, därför att jag är mej själv. Hur ska man lyckas med det? Nån som känner likadant?


<//3

....

En kompis sov över inatt (hon kom direkt efter skolan så jag hann inte blogga). Det var ju kul ^^ Men vi blev lite orättvist behandlade tycker jag. Först skulle vi se på that 70's show men min lillasyster kollade på nåt program så vi missade typ halva. Sen ville vi kolla på en film (nån om Hitler och tredje rikets fall, jag är en riktig hissanörd xD) men då fick vi inte se för att min lillayster var där. Sen skulle vi kolla på Narnia, men då ville min lillayster titta på Let's dance. Det fick hon såklart. Jag tycker hon är riktigt bortskämd! Vi kollade i alla fall på dendär Hitlerfilmen sen på kvällen/natten. Den var lite tråkig men det fanns en del bra scener också. Så har vi nördat Guitar Hero. Jag blir snart riktigt bra om det fortsätter såhär.  

Hittade en låt på GH som är riktigt bra, som förmodligen alla har hört också (själv är jag lite efter vad gäller internationell modern musik -.-) When you were young med the killers. Riktigt härlig låt! x)


Vad ska ni göra resten av helgen då? =)


Webbtips!

Ska tipsa om en webbsida igen x)
http://www.myheritage.com är en kul sida där man bland annat kan ladda upp en bild på sej själv (eller någon annan) och se vilka kändisar man liknar mest. Jag var typ 80-90 % lik Ai Otsuka när jag testade tidigare. Nu när jag testade blev jag 75 % lik Johnny Depp xD

 
Är vi inte lika?







Duktig jag är

Nu har jag städat upp mit klädskåp. Kan inte säga mycket mer än att det behövdes. Det låg kläder blandat, ovikta och bara huller om buller överallt men det gör det inte längre ^^


Ni har inte varit så bra att kommentera på sistone!? Vad kan det bero på? Säg om det beror på mej, för då ska jag försöka göra något åt det!

Bättre självkänsla ^^

Det har jag fått ;D

På ett par veckor nu har jag blivit bättre på att tackla motgångar. Många saker som vanligtvis skulle ha knäckt mej totalt bryr jag mej inte om längre.
Hoppas det håller i sej! =D

Vad har ni för knep för att få bättre självförtoende/självkänsla?
please tell me!

Renovering

Nu har jag ändrat om lite här. Vad tycks??
Inte sådär superbra, jag vet. Men nu råkar det vara så att jag inte är nån såndär proffsdatatekniksak som klarar av alla koder och dessutom kan designa en ordentlig header men jag är rätt nöjd i alla fall.
Några små ändringar ska ännu göras, och kanske jag fortsätter leka med lite färger i framtiden. Men just nu vågar jag inte göra något. Då förstör jag antagligen allt igen. Sån är jag. Det jag är nöjd med är att jag har fixat den helt själv! Alla andra designer som jag har varit nöjd med genom tiderna är såna som har varit färdigt "programmerade" så att det bara är att välja (och eventuellt ändra några färger eller nåt). En hurudan bloggdesign har ni blivit mest nöjd med, som ni har gjort själva? Bild?

Tiden går snabbt

Dagarna (speciellt skoldagarna) går långsamt men veckorna och månaderna går hur fort som helst. Det känns som om jag inte hinner med. Plötsligt var man femton, liksom och inget har ju hänt. När ska jag egentligen bli en "tonåring". Känns som om jag har slösat bort så många år med att vara ledsen och olycklig så jag har inte hunnit bli nån ordentlig människa än. Jag hinner aldrig skratta och bara må bra. Allt bara försvinner och blir till ingenting. När ska jag bli jag?
Nån som känner samma?

Tyra Sjöstedt

Ville bara tipsa om denhär härliga tjejens blogg. Tyra skriver om en massa olika saker, hennes jobb som modell bland annat. Och en massa saker som hör vardagen till. Hon skriver otroligt bra tycker jag och det är definitivt värt att kolla in!
Kolla också in webbutiken www.stajl.nu som hon har öppnat.


Sockerkaka

Det ligger en sockerkaka i ugnen. Sockerkaka är så enkelt och så gott. Och snart ska jag få äta av en!! Här är ett recept (även om typ alla har redan) på sockerkaka så kan du också njuta av en =)

75 gram smör
1 ½ dl mjölk
3 dl socker
3 ägg
2 msk vaniljsocker
4 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
smör och ströbröd till formen


1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen

2. Smält smör i en kastrull (eller i mikro) på svag värme. Häll i mjölken och värm tills vätskan är fingervarm.

3. Knäck äggen i bunken, häll i socker och vispa med elvisp tills smeten är ljusgul och fluffig. Häll i den fingervarma mjölken. Blanda i vaniljsocker och vispa snabbt ihop allting. 

4. Blanda bakpulver och mjöl. Rör om ordentligt med en gaffel så att det blir riktigt blandat. Rör försiktigt ner mjölet i smeten. Vispa inte!

5. Häll smeten i formen. Sätt in formen i nedre delen av ugnen och ställ klockan på 40 minuter. 

6. Testa om kakan är klar genom att sticka en baksticka eller en tandpetare mitt i kakan. Och stickan är torr är kakan klar, annars måste den gräddas några minuter till. 

7. Låt kakan svalna lite och stjälp sedan upp den på ett fat eller en skärbräda. 

KLART!
  



gh

Idag har det inte hänt så mycket. På matte talade vi bort hela timmen. Vi pratade om när Kaj, vår lärare, hade varit i millitären. Han berättade en massa grejer och vi frågade såklart en massa onödigt för att få tiden att gå. När vi väl återgick till arbetet var det ungefär 5-10 minuter kvar. Lyckad lektion, verkligen =D

Jag har spelat piano och trummor idag. Sen när jag kom hem har jag nördat guitar hero igen xD Det är beroendeframkallande xD Jag spelade på medium idag. Det var för lätt. Det var knappt skoj. Men det blir väl svårare sen.
Usch vad tråkig jag är, jag kommer inte på nåt mer alls att skriva. Hur är det med er då?




skitkväll

Idag låg jag och drog mej till 12. Sen åt vi ganska snart efter och så for hela familjen till ett par bekanta (mina faddrar).
När jag kom hem började helvetet. Jag skulle fixa naglarna först. Jag hittade inget borttagningsmedel och ingen fil men jag försökte så gott det gick i alla fall men jag hann skriva och kasta saker omkring mej ett par gånger. Naglarna blev fula men det får duga. Sen skulel jag göra läxorna. Geografiförhör x2 i morgon fick jag veta. Först typ 40 ställen på en europa-karta. Ställen jag inte ens hört talas om. Så har vi dessutom förhör på nåt ur boken. Jag fick veta sidorna på msn men lyckades stänga konversationen och nu är ingen inne som kan svara.
I alla fall blev jag så jävla stressad och jag satt och lipade väldigt länge. Så blev jag sur på alla och fick dåligt samvete sen och sen är det massor i skolan. Känner mej lite socialt "efter" och mamma och pappa tjatar på att jag måste förbättra konditionen. Allt är bara skit. Jag har ännu gråten i halsen.

Jag tror jag ska börja med yoga. Jag kunde verkligen behöva det.

Hur mår ni då?


cocoo.se

Har funnit en ny sida (självklart är jag sist av alla att hitta den men...) cocoo.se!
Här finns massor av smycken, inte till ett alltför dyra pris. Ett plus (och krav från mammas sida) är att man kan beställa på faktura även till Finland. Många av smyckena är dessutom helt i min stil. Till exempel dehär: 

 En ring för 95 kr




halsband för 165 kr



halsband för 195 kr


armband för 145 kr



Jag kan varmt rekomendera denna sida alltså ^^
ska kanske beställa nåt så småningom ;D

17 januari

En kompis sov ju över. Idag gjorde vi en massa kul. Först gick vi ut och gå (det var INTE kul men...). Det var kallt!!! Jag förfrös mina kinder. Men nu slapp man ju ha dåligt samvete.
Sen hade vi nåt slags hemma-spa. Vi fixade fötterna först. Hade fotbad och nån fotlotion som vi hade köpt tidigare.
Sen fixade vi ansiktet. Vi lade tjockt med ansiktsmask på så att vi var helt orange i fejjan. Sen skulle vi tvätta håret och göra hårinpackning. På varandra! Det var lite kul att stå där med kläderna på i duschen och skölja och gnugga in en massa krämer i den andras kalufs. Det var rätt kul.
Sen hade vi nåt slags handbad (vatten+olivolja) och peeling och lotion. Det var väl ungefär det vårt spa gick ut på.
Resten av dagen spenderade vi med hjälp av chips och chokladrussin.


Nu har jag nördat guitar hero. Det gick inte så bra. Spelade fyra låtar på hard. Jag klarade inte ens encoren. Jag skapade ett eget band som jag kallade "da band". Jag har bra fantasi.
Vad har ni gjort ikväll? Lika töntiga som jag?? -.-"


...

Nu har jag inte skrivit på ett par (två) dagar. Jag kan ju berätta lite då för jag vet att ni brinner av nyfikenhet (HAHAHA där var jag sååå kul).
 
Onsdag
Minns inte så mycket, men jag minns att vi hade historia (mitt favoritämne). Denhär dagen började jag gilla vår lärare ännu mer. Han är otroligt bra som lärare. I alla fall så talar vi om Andra världskriget nu och då blir det en del nazi-prat och sånt. Min kompis berättade om någon av hennes kompisar som antagligen var lite nazist och rasist och sånt, som tycker att folk som är "olika" kan vara på olika ställen, att homosexuella skulle föras bort till nåt eget ställe (dvs inte blandas med heterosexuella) och att handikappade skulle dödas. Läraren sa saker som att "alla är ju människor" och en massa saker som han kunde ha citerat direkt från mej. Jag blev i nåt slags chocktillstånd den lektionen. Just såna saker vi diskuterade är väldigt viktiga för mej.
NEEJ jag  har inte nån slags crush på min hissalärare!!!


Torsdag
Var på sjukhuset hela dagen. Orkar inte berätta om det. Jag gjorde inte så mycket. Sov.

Fredag (idag)
Idag var en rätt okej dag i skolan. Vi hade en megakul vikarie i hälsokunskap. Han sa nåt i stil med "Man ska inte slåss. Men om man nu ändå ska slåss så ska man ta i så att det börjar blöda". Han var lite läskig.
Jag väntar på att min kompis ska komma hit snart. Det ska bli kul ^^ Längtar!


Ha en trevlig helg!
Det är "solf" i morgon. (alltså fest i en by som heter solf och typ alla talar om det.) Jag är nog enda som inte ska dit xD
Vad har ni planerat (eller planenat att låta bli) till helgen?  ;D

ingen blogglust...

På ett par dagar har det varit så att jag har loggat in och klickat på "skapa inlägg" helt automatiskt. Men jag har inte orkat komma på nåt att skriva om. Har man bloggat länge (jag har bloggat ca ett år, på olika ställen) blir det ju antagligen lite tråkigare ibland och man får idétorka. Att blogga är ju inte ett jobb eller något som man absolut måste göra varje dag. Nästan alla större bloggare har väl bloggpaus ibland och knappast nån människa alls orkar precis varenda dag komma på ett långt och bra inlägg som innehåller både humor, nåt litet budskap och dessutom är bra skrivet. Man kan ju inte tvinga sej själv att försöka komma på något om man inte har lust.
I alla fall ska jag nu berätta lite kort om min dag (och jag vet att ni alla är superdupermegaintresserade!)
 
Jag var tvungen att åka på fysioterapi. Jag vill helst förtränga det och sluta prata om det. Hursomhelst så var det inte sååå farligt som jag hade trott och jag behöver bara åka dit en gång i veckan, istället för två.

I skolan hade jag tyska och en massa andra trista saker. Det var en väldigt tråkig dag.
Jag hade psykologi som b-tillval första gången idag. En kompis till mej visste jag att också skulle ha det men så åkte hon hem precis innan pga att hon mådde dåligt och då var det inte så kul längre. Jag visste inte var vi skulle ha alls, eller vem annan som skulle vara i samma klass. Men jag fick reda på sen vilket klassrum det var och där utanför satt en av mina typ.. bekanta (konstigt ord xD) som också skulle ha. Dessutom ska ännu en kompis vara med där, fast hon var inte heller i skolan idag. Det blir ganska kul, hoppas jag. Det var iaf inga större problem att vara där idag. Inga jobbiga typer i klassen.

Nu orkar jag inte skriva mer. Hur har din dag varit? =)

Telefoner är bajs -.-

Så har man suttit här i en timme och försökt få in en låt, JAA jag sa EN låt, på telefonen men nehej klart att varken datorn eller telefonen vill samarbeta. Inte heller pappas eller mammas telefon ville vara snälla mot mej. Först hade jag för lite utrymme och nån text i stil med "Det finns inte tillräckligt med utrymme, radera de filer du inte lyssnar på". När det var gjort kom samma varningsskylt upp, men bara texten "Okänt fel". Det var ju väldigt schyst!!
Så nu orkar jag inte göra mer åt det och en massa raderade meddelanden blev det  + att jag satt här i onödan i en timme. Jävla skit.

blogga med nån annan?

Min lillasyster bläddrade nyss runt bland alla inspelade program vi har på digiboxen, och satte på just Kalle Ankas jul. Katastrof! Det är ett program man helt enkelt inte kan se förutom på julafton!!

Hursomhelst; jag orkade inte försöka komma på nåt att skriva idag och egentligen gör jag det inte nu heller xD

Är det nån av er som bloggar/har bloggat tillsammans med nån annan nån gång?
Det skulle vara enormt kul, tror jag. Är det det? Vad finns det för för- och nackdelar?

Jag ska sluta gnälla

Jag måste sluta klaga.
Jag förstör en massa genom att tänka ur min egen synvinkel, alltid gnälla och tjata på hur jobbigt jag tycker något är istället för att kanske lugnt och sansat komma på en bra lösning och fråga ifall inte det duger. Jag kan gnälla och klaga på samma sak i flera veckor ifall jag inte ser nån direkt förändring. Jag kan dessutom ta till känsloladdade vapen som "bryr du dej inte alls om mej?" och "om du brydde dej skulle du inte låta mej känna såhär". Jag är elak xD
Jag ska försöka sluta göra såhär och se det positiva i situationen istället. Om det inte går ska jag i alla fall inte tjata utan hoppas att det går över istället. Jag vill bara säga förlåt till alla jag har klagat på och gjort såhär mot. Det finns också personer som jag inte har klagat på, men som jag har gnällt på hur någon annan har behandlat mej. Förlåt till er också, ni är antagligen väldigt trötta på att bara höra min gnälliga röst. Jag ska, som sagt, försöka förbättra mej. Och nu ska jag avsluta det här inlägget.   

usch

Usch vad trött jag är!! Jag orkar inte ens stå upp. Och så tvingas man till skolan i morgon trots det.
Orkar inte dit igen!! Ge mej en enda orsak till varför man ska ha just nio år i grundskolan. Just nu tycker jag det kunde räcka med åtta och ett halft år.
Fast sen blir det ju en massa år till också "/

Usch orkar inte tänka på det.....

Jag orkar inte tänka på nåt alls.
Vad har ni gjort idag då?

..

Jag har drabbats av influensa, tydligen. Har i två dagar varit alldeles slut.
Det börjar bli bättre nu, jag har ingen feber längre, men jag är fotrfarande jättetrött. Vet inte om det alls blir nån skola för mej denhär veckan. Kanske på fredagen om jag har (o)tur.
Det är faktiskt rätt skönt att få ett lite längre jullov.

Jag orkar inte skriva nåt mer för jag orkar inte tänka.

15 år idag

Då var man femton tydligen.
Det hade kunnat vara en helt okej födelsedag om det inte var för den jävla mensvärken jag är utsatt för. Jag orkar verkligen inte göra nånting, jag orkar knappt se lite glad ut för vad jag har fått.
Min presentlista ser ut såhär:
-Ett halsband i form av ett hjärta
-Ett pussel
-Ett par örhängen i silver
-En cd min brorsa brände åt mej igår kväll
-Nån slags figur gjord av en toapappersrulle (men inget papper på) av min lillasyster
-lite godis
-pengar
-pengar
-pengar
etc


Det blev en hel del pengar. Åtminstone har jag närmare 200 € (ca 2000 kr) om jag räknar med pengarna jag hade från början. Det känns lite tråkigt egentligen. Att ingen orkar komma på nån kul present att ge mej så dom bara slänger in en sedel och ett kort i ett kuvert och det var det. Men å andra sidan får jag ju saker jag tycker bättre om för pengarna än vad andra skulle köpa till mej. Det skulle ju ha varit roligare att göra nåt med några kompisar eller nåt men jag har ingen ork att försöka planera nåt sånt. Jag antar att det är jag som borde sköta den saker isåfall. Men klart att det hade varit kul med lite spontant besök nu såhär på födelsedan, men å andra sidan så besöker jag inte mina kompisar heller varje gång dom fyller år.
Nu orkar jag inte skriva mer (som sagt är jag rätt orkeslös) så vi hörs nån annan gång ^^
Ha en bra kväll!


Manga: Tokyo Mew Mew



Ska tipsa om denhär megagulliga mangaserien. Jag har bara läst just nummer fyra (bild) så jag vet inte så mycket om själva handlingen i serien. Vad jag vet är i alla fall att den handlar om Ichigo och hennes vänner som alla har speciella krafter och tvingas ut på uppdrag för att rädda världen (typ). Den kan verka lite barnslig och det är den kanske också men den är väldigt gullig och väldigt bra tecknad. Jag känner mej allid på bra humör när jag har läst den, jag känner mej sådär liten och gullig. Hur som helst är det något jag kan rekomendera för lite yngre personer (Ichigo är i tolvårsåldern så just den åldern är ganska lagom kanske?) eller såna som har barnasinnet i behåll ;D
Well, jaa. Läs den! xD

Nagellack..

.. är otroligt bra. Tycker jag i alla fall!
Ett bra tips till er alla där ute som ibland känner sej riktigt nere, fula och äckliga (jag tror det är ett par personer som känner igen sej va?); måla naglarna. Det kan räcka att fila till en schyst längd och sen på med ett antingen färgat eller ofärgat topplack (spelar egentligen ingen roll) och vips! känner man sej mycket vackrare och kvinnligare (jag sa inte att män inte skulle kunna ha nagellack nu men).
 Det här funkar i alla fall alltid på mej. Man känner sej mycket finare. Testa det nästa gång, det kanske funkar på dej också ;D

 
Jag har flera par i just dem färgerna. Depend, kostar runt 3 € (30 kr)

hmm

<a href="http://www.commo.se"><img src="http://www.commo.se/webicon.gif" border="0" alt="Reggad på Commo.se" ></a>

Inköp

Har varit i stan idag med en kompis. Jättekul, faktiskt =)
Här kommer inköpen:

 
Kjol från H&M. Ungefär 7 € (70 kr)


Solo tidning från Anttila. 5,60 € (ca 56 kr)


Tre nagellack. Vitt (1 € = 10 kr) och gult (ca 3 €= 30 kr) från Kicks.  Rosa (ca 4 € =40 kr) från H&M


Nåt slags munskölj som ska ge fräschare andredräkt ;D ca 3 € (30 kr) från Anttila 



Balsamspray från Citymarket. Minns inte priset men antagligen runt 5 € (50 kr)


Nån slags fotgrej som ska göra dem mjukare och sånt. ca 3 € (30 kr) tror jag. Från Citymarket


Nån slags hårinpackning eller nåt, ca 2-3 € (20-30 kr) från Citymarket

Och så lite choklad och julklappar.
En rätt lyckad shoppingdag tycker jag och jag har mer än 50 € (500 kr) kvar! ;D

Vad har ni gjort idag då?

1.1.2009

Jaha. Då gick ännu ett år. Det känns inte så speciellt. Det kanske det inte borde heller. Har mått bra nu hela året, än så länge. Vi får hoppas det håller i sej åtminstone 364 dagar till av dethär året.

Vid matbordet idag tyckte mamma och pappa att det skulle vara festligt att sjunga lite. Dom kl'mde i så gott dom kunde:
Hon e bara femton år och livet leker än
Hennes långa ljusa hår smeks av vinden där hon går
Hon e en drottning klädd i jeans, ja hon e det vackraste som finns
Hon e ung, och fri, och lycklig. Och bara femton år

Det finns många fel i den sången. Dessutom är jag inte femton än. Och jag längtar inte riktigt heller. Jag bryr mej inte om presenterna eller nånting. Kanske jag börjar bli som dom flesta vuxna, som inte vill bli äldre. Jag vill vara sex år igen. Då behöver man inte tänka på så mycket viktiga saker. Man får leka på dagis alla dar och ha hur kul som helst med sina kompisar och leka med mjukisdjur och barbie-dockor. Det är lite jobbigt med allt sånt man borde göra när man blir äldre. Nu då jag blir femton, då borde jag köra runt på nån cool moped dagarna i ända, jag borde shoppa flera gånger i veckan, åka på fest, bli full, hångla... etc.
Och jag varken har gjort eller vill göra sånt. Men om man inte gör sånt är man ju töntig, i alla fall enligt samhället som det sere ut nu.
Enligt vuxna borde jag vara ordentlig, sköta läxorna megabra, städa ordenltigt, passa småsyskonen och en massa annat. Dessutom ska jag kunna föra ordentliga disskusioner med vuxna människor. Saker jag inte kan eller vill göra.
Varför ska det finnas en massa borden och måsten? Jag vill bara vara mej själv, ha det skönt och njuta av livet. Jag vill ha det som jag vill att det ska vara. Men det får man tydligen inte?


RSS 2.0