Sockerkaka

Det ligger en sockerkaka i ugnen. Sockerkaka är så enkelt och så gott. Och snart ska jag få äta av en!! Här är ett recept (även om typ alla har redan) på sockerkaka så kan du också njuta av en =)

75 gram smör
1 ½ dl mjölk
3 dl socker
3 ägg
2 msk vaniljsocker
4 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
smör och ströbröd till formen


1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen

2. Smält smör i en kastrull (eller i mikro) på svag värme. Häll i mjölken och värm tills vätskan är fingervarm.

3. Knäck äggen i bunken, häll i socker och vispa med elvisp tills smeten är ljusgul och fluffig. Häll i den fingervarma mjölken. Blanda i vaniljsocker och vispa snabbt ihop allting. 

4. Blanda bakpulver och mjöl. Rör om ordentligt med en gaffel så att det blir riktigt blandat. Rör försiktigt ner mjölet i smeten. Vispa inte!

5. Häll smeten i formen. Sätt in formen i nedre delen av ugnen och ställ klockan på 40 minuter. 

6. Testa om kakan är klar genom att sticka en baksticka eller en tandpetare mitt i kakan. Och stickan är torr är kakan klar, annars måste den gräddas några minuter till. 

7. Låt kakan svalna lite och stjälp sedan upp den på ett fat eller en skärbräda. 

KLART!
  



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0